Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

Weet het even niet meer. Onenigheid met ex man

vanaf het begin van onze scheiding heb ik al problemen met mijn ex. 
We zouden de kinderen op nr 1 houden.
Even snelle uitleg. 
Mijn ex had al snel nieuwe vrienden ( lees na 4 weken ) 
Hij wilde haar na 2 weken al voorstellen aan kinderen  ik vond dat niet goed.  Hij toch gedaan en ze is ook niet meer het huis uitgegaan.  Ik zat toen bij een kennis in en kon mijn kinderen daar niet laten slapen ivm ruimte.
Zijn nieuwe vriendin zag mijn kinderen vaker dan dat ik kon. 
We hadden co ouderschap over de 2 jongste,  oudste zit volledig bij mij omdat ze alleen maar ruzie heeft daar.
De jongste zit nu ook al maanden bij mij en gaat 1x per 2 weken weekend naar zijn vader.  
Zijn vader kon de zorg niet aan icm werk.
Zomervakantie is ook drama omdat mijn ex ze geen 3 weken kan hebben ivm werk maar hij weet het ver van te voren.  Maar wel in kerstvakantie 2 weken op vakantie met vriendin zonder kinderen. 
Jongste is net 1.5 week bij vader geweest,  werd gemaild door ex dat de jongste me erg miste. 
Nu dus thuis,  zegt mijn jongste dat hij veel op zijn kamer moest zitten omdat de vriendin van zijn vader beneden aan het werk was en rust nodig had.. 
Nu gaat hij weer verhuizen en waarschijnlijk verder dan dat in het convenant staat.. 
Kan ik hier iets aan doen?
Ik zit me elke keer weer helemaal op te vreten over dingen. 
Als hij in zelfde onderbroek weer thuiskomt na een weekend en niet gedoucht heeft.
Ex wil dat hij doordeweeks naar zwemles gaat want hij ziet hem al zo weinig, dus een uurtje zwemles op zaterdag gaat niet.
Maar hij kan wel op vrijdagavond zodra ik hem gebracht heeft gelijk in de auto naar oma en zondagavond vanuit oma vandaan gelijk weer naar mij.. dat snap ik dan echt niet.

Ik dacht dat je de kinderen op 1 zou zetten.

Tsjor

Beetje cru Tsjor. Je kan het ook anders oppakken. 
TO, je stelt nu eigenlijk geen vraag, zegt alleen ‘ik snap het niet’ en ‘ik weet het niet meer’. Maar als dit nu eenmaal het gedrag van je ex-man is en je dat als uitgangspunt neemt, wat kun je dan doen om meer rust in de situatie te creëren? Waar heb je het meest last van? Weinig tijd voor jezelf? Onvoorspelbaarheid? Probeer daar eens achter te komen. Dan kun je duidelijker met je ex communiceren en/of zaken op een andere manier oplossen als hij niet thuis geeft. 

Lsal

Lsal

28-07-2021 om 14:49 Topicstarter

ik hoef geen tijd voor mijzelf, zelf kom ik op laatste plaats. 
Ik heb er het meest last van dat mijn kinderen er elke keer erg verdrietig van zijn. 

Lsal

Lsal

28-07-2021 om 14:52 Topicstarter

tsjor schreef op 28-07-2021 om 11:06:

Ik dacht dat je de kinderen op 1 zou zetten.

Tsjor

Dus omdat ik me zorgen maak om mijn kinderen zet ik ze niet op 1???

Dat je ex weer een vriendin heeft en dat er nu ook anderen voor je kinderen zorgen zoals oma, daar doe je niet veel aan, al lijkt mij dat ook wel eens moeilijk. Toch de gevolgen van de scheiding. 
Maar kan jij de kinderen altijd opvangen wanneer ze niet bij vader terechtkunnen, moet jij dan niet werken? Dat heen en weer geschuif lijkt me onrustig voor iedereen, daar zou ik wel meer duidelijkheid in willen. 

Lsal schreef op 28-07-2021 om 14:49:

ik hoef geen tijd voor mijzelf, zelf kom ik op laatste plaats.
Ik heb er het meest last van dat mijn kinderen er elke keer erg verdrietig van zijn.

Daar kun je niet zoveel aan doen. Je kunt ze nog het meest helpen door ze wat ruimte te geven voor hun gevoelens en ze te helpen oplossingen te vinden voor wat ze dwars zit en als dat er niet inzit te accepteren dat het is zoals het is. Maak het dus niet te groot, alsof vader zwaar tekort schiet. Dit is hoe het is. Met eventuele teleurstelling over het vaderschap zal vader moeten dealen. Maar ga dat niet zitten voeden. Daar zijn je kinderen niet bij gebaat. Bij veerkracht en optimisme wel! 

'Beetje cru Tsjor.' Toch is het de beste samenvatting van wat ik kan zeggen. Het is kort, maar wel het belangrijkste.
In de uitweiding dan: je hebt de scheiding niet kunnen of willen voorkomen. Met de scheiding ben je ook de invloed op je ex-man kwijt. Dat is beroerd, als je daarna ziet dat hij dingen doet die jij graag anders zou willen zien. Als je je daar dan daarna nog zo erg mee bezig bent ("Ik zit me elke keer weer helemaal op te vreten over dingen.") dan ben je meer met het gedrag van je ex-man bezig dan met wat het betekent voor de kinderen. Met dat laatste bedoel ik dan: wat kan ik, als ouder, doen voor de kinderen. Die vraag stel je niet. Je vraagt eigenlijk wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat hij anders doet. Het antwoord daarop is: niets. Ook een beroep op een convenant (je mag niet verhuizen, want dat staat in het convenant) zal niet helpen. Dergelijke bepalingen zijn ook niet zo slim, aangezien de periode na de scheiding vaak nog langer duurt dan het huwelijk ooit geduurd heeft.
Dus in dit verhaal zou ik zeggen: zet je kinderen op 1. En vraag dan: wat kan ik doen om mijn kinderen om te laten gaan met verdriet, of boosheid of verwarring omtrent het gedrag van hun vader?
Daarbij kun je twee dingen bedenken: allereerst dat de kinderen nog hun leven lang (langer dan jouw leven hopelijk) met hun vader van doen hebben. Dat wil zeggen dat zij zich tot hun vader moeten gaan verhouden. Mijn ervaring is dat dat nogal verandert in het leven van de kinderen. Ze moeten de ruimte krijgen om die relatie vorm te geven. Dat is niet met een gewenste, optimale vader, maar met de fysiek aanwezige vader.
Het tweede wat je kunt bedenken is dat jij aan de andere kant van de zorg staat, dus als moeder probeer je zo goed mogelijk je kinderen daarin te begeleiden. Dan helpt het niet als je zelf steeds gefrustreerd en boos bent over het gedrag van hun vader. Je hebt kinderen gekregen met deze meneer, dat is niet meer terug te draaien. Je hebt na de scheiding geen invloed meer op zijn gedrag. En hij niet meer op jouw gedrag. Je kinderen groeien op met deze twee ouders en daarin zullen zij hun weg moeten vinden. Van jouw kant uit kun je doen wat binnen jouw mogelijkheden ligt. De grens van die mogelijkheden is het gedrag van vader, of hij nou een nieuwe vriendin heeft of niet, de kinderen naar opa en oma brengt of niet, met kerst op vakantie gaat of niet, wel of niet gaat verhuizen, het is zijn leven en daarmee ook het leven van de kinderen. En de andere helft is voor jou.
Dus nogmaals: je had afgesproken dat de kinderen op 1 zouden komen staan, zet ze dan ook in je eigen leven op 1, zoals jij dat graag wil doen.

Tsjor

Lsal de opmerking van tsjor is kort maar ook dik toegelicht inmiddels. Hij zet je met beide benen op de grond. Ik kan me ook in je inleven maar dat is gevoel.
Vanuit mijn eigen ervaring is de les om je kinderen op te vangen en dat jij je best blijft doen en de kinderen op 1 zet. Waar je geen invloed op hebt geen energie Sam verliezen. En zet je zelf niet continue op de laatste plaats. Jij kunt voor jezelf het best oordelen wanneer jij ook even tijd neemt om alles op een rijtje te zetten. Bij vader is bij vader, en bij jou gaat het zo. Het is geen competitie en de ander is anders. Dat accepteren en maak het bij jou zo comfortabel mogelijk. Kijk wat jij eventueel nodig hebt als moeder. Daar heb je zelf invloed op. 
Laat hem lekker verhuizen en de kinderen kunnen altijd op jou rekenen. Dus zorg goed voor jezelf! Niet meer opvreten maar ergens lozen die ergernis 

Waarom vind je het zo erg dat de kinderen meer tijd bij jou zijn dan afgesproken?

Is het de onvoorspelbaarheid? En is het dan de onvoorspelbaarheid dat ex op elk moment op de oorspronkelijke regeling kan 'terugvallen' en de kinderen opeisen, of juist dat ze op onverwachte momenten worden teruggebracht als ze 'daar' zijn?

Is het gebrek aan erkenning / financiële vergoeding voor het feit dat jij meer zorg hebt dan ex?

Wat je kunt doen is via de rechter de omgangsregeling En de alimentatie laten aanpassen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.